Conferentie over e-voting

In Bregenz, Oostenrijk, vindt van zes tot en met negen augustus 2008 een internationale conferentie plaats over elektronisch stemmen, ofwel e-voting. Experts discussiëren hier over de technische, politieke en juridische aspecten van e-voting. Er zijn presentaties vanuit landen als Argentinië, Estland, de Verenigde Staten en Nederland.

Mr. Leontine Loeber, tot voor kort werkzaam bij het secretariaat van de Kiesraad, verzorgt een bijdrage over de ontwikkelingen in Nederland, onder de veelzeggende titel: 'E-voting in the Netherlands; from General Acceptance tot General Doubt'. Een afvaardiging van de Kiesraad neemt deel aan de conferentie.
De conferentie, die in een kasteel plaatsvindt, is georganiseerd door het Competence Center for Electronic Voting and Participation. Dit centrum is in 2006 opgericht en houdt zich bezig met kennisontwikkeling op het gebied van e-voting. Meer informatie over de tweejaarlijkse conferentie vindt u op de website www.e-voting.cc . Hier kunt  u na afloop ook de verschillende papers die voor deze conferentie zijn geselecteerd downloaden, inclusief die van Leontine Loeber.