Aanduidingen met doorwerking

De Kiesraad heeft op 10 december de lijst gepubliceerd van aanduidingen (namen) van politieke groeperingen die zich hebben laten registreren voor de verkiezing van de Tweede Kamer. In totaal gaat het om 46 aanduidingen. Aldus geregistreerde aanduidingen hebben in principe doorwerking naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dit betekent dat in die gevallen geen aparte registratie nodig was voor de komende gemeenteraadsverkiezingen; partijen kunnen ook op dit niveau de desbetreffende aanduiding voeren. Aan de hand van de gepubliceerde lijst kunnen centrale stembureaus in gemeenten nagaan of een politieke groepering zich met recht beroept op doorwerking.

Overigens hebben ook aanduidingen die zijn geregistreerd voor de verkiezingen van de provinciale staten doorwerking naar de gemeenteraadsverkiezingen binnen de desbetreffende provincie. Deze registers worden niet beheerd door de Kiesraad maar door de centrale stembureaus van de provincies. Ook deze registers zijn op 10 december gepubliceerd in de Staatscourant.

Gemachtigden

In de publicatie van de Kiesraad in de Staatscourant staat ook vermeld wie de gemachtigden en plaatsvervangend gemachtigden zijn van de verschillende groeperingen. Het register met aanduidingen is ook via de website van de Kiesraad te raadplegen.