Vacature functioneel applicatiebeheerder

Het raadgevend referendum is voor het secretariaat van de Kiesraad een nieuwe taak. De functioneel applicatiebeheerder beheert de referendumapplicaties (RAPP) voor het indienen en verwerken van verzoeken tot het houden van een raadgevend referendum. Het gaat om een frontoffice-applicatie, de website, en een backoffice-applicatie voor de administratieve verwerking van de verzoekformulieren.

Beeld: Kiesraad

Als applicatiebeheerder ondersteun je de medewerkers van de backoffice bij het gebruik van RAPP. Je vertaalt (functionele) eisen en wensen naar systeemaanpassingen en zet deze om in requirements. Daarom is een belangrijk onderdeel van het werk het communiceren met de gebruikers, het anticiperen op problemen die zij kunnen ondervinden en het zo snel mogelijk oplossen van deze problemen wanneer zij zich voordoen. Daarnaast moet de applicatie regelmatig getest worden om mogelijke problemen voor te blijven.

Naast het onderhouden van RAPP houd je de bij de applicatie behorende documentatie up-to-date. Het gaat dan onder andere om de gebruikershandleidingen. Verder zie je toe op nieuwe releases en updates en zorg je ervoor dat de implementatie daarvan zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-niveau en bij voorkeur een ICT-opleiding afgerond
  • Je hebt kennis van ICT-processen en applicatiebeheer
  • e werkt probleemoplossend en kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken
  • Je hebt inzicht in het optimaliseren van processen en de inrichting van systemen
  • Je hebt een klantgerichte, professionele en collegiale werkwijze
  • Je bent flexibel

Kijk voor meer informatie en de sollicitatieprocedure in de vacaturetekst op www. werkenbijdeoverheid.nl.